A které je jen dopečené ze zmražených polotovarů? Právě to díky nařízení už poznají i zákazníci na Benešovsku.

A jsou tomu rádi. Prokázala to malá dotazníková akce, kterou včera, během prvního dne, kdy nařízení o označování výrobků dopékaných pekařských výrobků platí, provedl Benešovský deník.

„Je to jedině dobře. Určitě to tak má být. Naprosto s tímto nařízením souhlasím," tohle a další souhlasné reakce zněly při otázce, jestli je správné, že musí být rozpékané zboží viditelně označeno.

„Mám k tomu jedinou výhradu. Upozornění splývá s dalším textem," posteskla si jedna důchodkyně.

A jaký názor na to mají samotní výrobci pečiva?

„Když si lidé koupí na chatu polotovar a tam si ho rozpečou, dobře. Ale aby se to prodávalo v obchoďácích. To ne. Myslím si, že je tady řada malých pekařů, kteří by dokázali uspokojit trh opravdu čerstvým pečivem. Bez éček a podobné věci, které tam nemají, co dělat," míní majitelka jedné z benešovských pekáren, která si nemyslí, že by se zprůhlednění dopékaného pečiva nějak projevilo na zvýšení jejich tržby.
„Že by to lidé přestali kupovat si určitě nemyslím," řekla podnikatelka.