Ve všech velkých městech v okrese také radnice uplatňují na poplatcích slevu pro seniory, lidi s invalidním či vdovským důchodem. Jinde zase rozlišují výši poplatků podle jednotlivých místních částí jako tomu je třeba v případě Benešova.

Tam mají zaregistrováno 1554 psů. Ve Vlašimi naopak „odmění“ ty, kteří si vezmou pejska z útulku. Za svého nového mazlíčka pak neplatí poplatky dva roky.

Úvodní závod národního poháru cyklokrosařů se jel ve Slaném. Martin Bína dojel po dvouleté přestávce devátý.
Čáslav bude o víkendu hostit cyklokrosový pohár



Se psy jsou ale podle všeho kromě poplatků leckdy spojené také starosti, ať už jde o neuklizené psí exkrementy či zatoulané psy. Tyto problémy řeší například v Sázavě, kde je evidováno 499 psů. „Problémy s psími exkrementy na ulicích máme, někteří občané stále nesbírají. Asi tak jednou za čtrnáct dní musíme řešit zatoulaného pejska. Agresivní psi v Sázavě nejsou, dříve jsme se s tím ale museli potýkat,“ prozradil tajemník městského úřadu v Sázavě Jiří Huml.

Poplatky za psy na BenešovskuZdroj: Deník

Kliknutím zvětšíte.

Oproti tomu v Týnci nad Sázavou obdobné starosti nemají. „Nemáme žádné problémy. Naši občané jsou ukáznění a po svých psech uklízejí. Ani ztracených psů se v Týnci moc neobjevuje,“ řekla referentka z týnecké radnice Lenka Morávková.

Asi tisícovku psů vlastní obyvatelé Vlašimi i přilehlých obcí. Mezi majiteli se ale nejdou i ti, kteří za mazlíčka poplatek nezaplatí. „Vždy obesíláme majitele s informací, že je nutné zaplatit. Mezi těmi, kteří zapomenou a nakonec zaplatí, se ale najde deset až dvacet občanů, kteří nezaplatí vůbec,“ podotkl Tomáš Vondráček z mediálního a kulturního oddělení města Vlašim.

Pozvánka na sportovní bazar ve velké tělocvičně na Základní škole Sadová v Čáslavi.
Sportovní bazar v Čáslavi rozhodně nebude o závratných částkách