Exhibici ve freestyle motokrosu, kterou Petr „Pilník" Pilát uspořádal jako už tradičně ve svém tréninkovém areálu Železniční průmyslové stavební výroby (ŽPSV) v Čerčanech v sobotu 20. července si nenechali ujít návštěvníci doslova všech věkových kategorií.

„Jsem moc rád, že se tady sešlo opět tolik lidí, počasí nám také přeje, takže doufám, že si to všichni užívají stejně skvěle jako já," řekl idol řady dívčích srdcí, který společně se třemi kamarády freestylisty z Itálie, jedním z Mexika a čtyřmi Čechy předváděl na svém stroji kousky, nad kterými se divákům tajil dech.

„Dokonce je tady jeden kluk na čtyřkolce," poznamenal Pilník a prozradil, že má pro své věrné čerčanské publikum připraveno jedno speciální překvapení. Letos by chtěl v Čerčanech skočit poprvé a podruhé v České republice takzvaný Tandem Back Flip. To znamená, že si vezme dotyčného před sebe a skočí s ním na motorce salto ve dvou. Skok, který podle Petra „Pilníka" Piláta dělají na světě asi jenom dva nebo tři lidé.

Tím odvážným, kdo na pekelný stroj společně s naším nejúspěšnějším freestylistou v sobotu usedl, byl Petrův dlouholetý kamarád a jeho pomocník při trénincích Roman Řeřábek.

„To víte, že se bude Roman trochu bát. Už jsme to sice skákali, takže ví, do čeho jde, ale určitě nějaký stres tam bude. Je to o vzájemné důvěře. On se musí stoprocentně spolehnout na mě a já musím věřit jemu, že bude jen sedět a pevně se držet," prozradil mladý nadějný sportovec.

Kromě exhibice ve freestyle motokrosu, kterou moderoval Dalibor Gondík, připravil Pilník se svými přáteli, sponzory a všemi známými ve svém čerčanském tréninkovém areálu pro diváky například show party létajících chlapíků Flyingboys, vystoupení českého rappera Marpa, přezdívaného též král metafor, exhibici thaiboxu a pro děti celou řadu soutěží a atrakcí.

„Dokonce by tady měla být malá akrobatická show. Martin Čonka, který létá největší akrobatické závody Red Bull Air Race a letí z Německa, mi slíbil, že tady také něco předvede," doplnil program opravdu nabitého Pilníkova pozdního odpoledne jeho hlavní protagonista Petr „Pilník" Pilát.