„Chceme tak eliminovat případné projevy vandalismu a zajistit větší bezpečnost v okolí sportovišť," informoval vlašimský místostarosta Karel Kroupa.

Už začátkem roku byly nainstalovány bezpečnostní kamery také na náměstí v Domašíně. A výsledky se dostavily. Prostřednictvím záznamů z těchto kamer byli identifikování a dohledání pachatelé několika přestupků.

„V nedávné době byli takto usvědčeni například mladiství sprejeři, kteří poškozovali soukromý majetek. A sprejerství není z pohledu zákona kvalifikováno jen jako přestupek, ale může být také trestným činem," dodal Karel Kroupa s tím, že rodiče pachatelů všem poškozeným způsobenou škodu nahradili. To vlašimského místostarostu příjemně překvapilo, protože se, jak uvedl, spíše se setkává s opačným přístupem, kdy rodiče se svých dětí zastávají a chybu hledají v ostatních.

„Výjimkou není ani situace, kdy strážník přivede v noci domů podnapilé dítě a ještě dostane vynadáno," poznamenal místostarosta s tím, že k lumpárnám, které se občas dělají, je třeba přistupovat čelem.

KAREL CHLUMEC