Odborníci, kteří tyto služby nabízí, vyrábí vše z másla a dalších kvalitních surovin. Často je obtížné poznat, které pochutiny jsou domácí a které kupované.

„Mám rodinu, chodím do práce a tak mi moc času na pečení nezbývá. Takže celá léta vánoční cukroví a vánočku pekla mamka. Jenomže ta bohužel zemřela. Proto jsem se v loni musela obrátit na odborníky,“ uvedla Jana Syrovátková s tím, že koupenými cukrářskými výrobky byla mile překvapena.

„Paní cukrářka mi nechala vybrat tak z pětadvaceti druhů pečiva, co by nám asi nejvíce chutnalo a to poté upekla. Sice takové pracny, jaké dělala máma to nebyly, ale musím říct, nemělo to chybu,“ uznale dodává mladá žena. Proto se na ženu, která peče nejen vánoční cukroví, ale třeba i dorty, obrátí i letos.

„Objednala jsem si kilo takové směsky. Pár pracen, nějaké rohlíčky, trochu vosích hnízd, k tomu medvědí tlapky a úplně to stačilo. Dokonce ochutnal i náš pes,“ směje se Jana, která tentokrát objedná cukroví i pro svou, stejně pracovně vytíženou kamarádku.

ANÝZOVÁ KOLEČKA

50 g hladké mouky
100 g mletých ořechů
100 g moučkového cukru
půl lžičky tlučeného anýzu
1 vejce
1 žloutek
1 lžíce citrónové šťávy
Zpracujeme do těsta a to necháme hodinu odpočinout. Poté ho vyválíme, vykrájíme kolečka a pečeme na 250 °C.
Na polevu:
180 g moučkového cukru
3 lžíce rumu