„Při uvedeném počtu porodů se loni u nás v benešovské nemocnici narodilo celkem 921 dětí,“ upřesnil Roman Mrva, předseda představenstva benešovské nemocnice.

Tyto údaje samozřejmě napovídají tomu, že na svět přicházelo i více dětí najednou. Celkem se v Benešově narodilo patero dvojčat.

Loni prošla benešovská porodnice velkou proměnou. Po 16 letech se zrekonstruovaly a zmodernizovaly tři porodní boxy. V jednom z nich na svět přišlo také letošní první miminko. Bylo to nejen letošní premiérové miminko, ale také první potomek manželů Vachtlových. V 11 hodin a 32 minut se jim narodil syn Vašík.

„Benešovská nemocnice byla pro nás jasná volba, a to nejen díky lokalitě. Všichni byli moc milí, vstřícní, vše nám skvěle vysvětlili,“ uvedla novopečená maminka Kristýna Vachtlová.

Jejich klučina vážil 3,25 kilogramů a měřil 52 centimetrů.

První porod roku 2019 ocenil dary také předseda představenstva nemocnice Roman Mrva a rodičům pogratulovali také primář gynekologicko-porodnického oddělení Stanislav Matoušek, lékařka Kateřina Hlaváčková a vrchní sestra Vladimíra Stěhulová.

Tyršova ulice pod sněhem a bez stavebního ruchu 3. ledna 2019.
OBRAZEM: Práce v benešovské Tyršově ulici překazil sníh
Tomáš Horvát řídí HZS Příbram a je od 1. ledna 2019 pověřený vedením HZS Benešov.
Hasiči mají dočasného šéfa