Naději na lepší získání práce a větší procento úspěšnosti uplatnit se ve svém oboru tak budou mít i lidé z Benešovska.

„Podstatné je, že posily budou působit v terénu a budou komunikovat nejen s uchazeči, ale také s místními firmami a samosprávou. V popisu jejich práce bude individuální přístup ke všem složkám trhu práce. Výběrové řízení a jeho průběh je plně v kompetenci Krajských poboček ÚP," vysvětlila generální ředitelka ÚP ČR Marie Bílková, která věří, že se tímto krokem podaří vrátit do popředí hlavní poslání ÚP, a tím je prosazování politiky zaměstnanosti.

Zájem pracovat na úřadu práce je velký

Zájem o místa na úřadech práce je veliký. Dosud se přihlásilo zhruba 2 700 uchazečů. V některých regionech už noví lidé z části nastoupili, v jiných se konají výběrová řízení. Aktuální čísla se proto každým dnem mění.

„U nás se výběrová řízení stále konají a kolik lidí nakonec přijmeme, není ještě zcela upřesněno. To bude vycházet z míry nezaměstnanosti a potřeb okresu," uvedla Kateřina Novotná, ředitelka kontaktního pracoviště Úřadu práce Benešov. V žádném případě prý nepůjde o desítky lidí. Spíš se bude jednat o jednotlivé zaměstnance.

Stejně tak prý není zatím přesně jasné, jaké pracovní pozice budou noví pracovníci úřadu zastávat. Určitě to bude ale podle slov Kateřiny Novotné člověk, jenž bude komunikovat se zaměstnavateli, a to jak s velkými, tak s malými firmami. Dále se bude soustřeďovat na získávání nových pracovních míst a hledání pozic, kde by se mohli klienti evidovaní na benešovském ÚP uplatnit. V neposlední řadě bude zaměstnavatelům vytipovávat vhodné klienty úřadu práce.

Velká část uchazečů je ve věku nad 50 let

"Nejvíce zájemců na nová pracovní místa pochází z řad uchazečů o zaměstnání, především absolventů a lidí nad padesát let. Některé pobočky hlásí vysoké zastoupení také věkové skupiny třicet až padesát let," uvedla Kateřina Beránková, tisková mluvčí ÚP ČR s tím, že v tuto chvíli tvoří většinu z už přijatých posil stávající pracovníci, kteří měli zájem o změnu pracovního zařazení.

Nejvíce lidí chybí úřadu práce na pozicích referent zaměstnanosti a referent nepojistných sociálních dávek. Celkem by měl, podle rozhodnutí vlády z letošního srpna, Úřad práce České republiky přijmout sedm set lidí. Jejich nábor je rozdělen do dvou fází. V průběhu té první, tedy od začátku září do konce letošního roku, by mělo nastoupit 319 pracovníků. Další pak začnou přicházet v lednu 2014.

„Ve druhé etapě se bude jednat o pracovníky, kteří v tuto chvíli řeší pro ÚP jednotlivé projekty. Protože se jedná o odborníky, kteří znají danou problematiku z praxe, je v zájmu Úřadu práce ČR, aby se stali jeho kmenovými zaměstnanci," pokračovala tisková mluvčí.

Nové lidi hledají i ve vlastních řadách

Při výběru uchazečů na systemizovaná místa postupuje ÚP podle nastavených pravidel. V první řadě hledá vhodné adepty nejdříve uvnitř organizace.

Důvod je jednoduchý. Mají už jistou zkušenost s fungováním úřadu a orientují se v dané problematice. Pokud se nepodaří nová místa obsadit, je dalším krokem takzvané otevřené výběrové řízení pro zájemce zvenku. Vnitřní předpisy úřadu zároveň umožňují oslovit s nabídkou práce přímo konkrétní uchazeče. A to v případě, že se jedná o lidi, kteří mají potřebnou kvalifikaci a splňují další případné požadavky na výkon daného systemizovaného místa.

„Ale ani situace, kdy ÚP vybere zájemce z vlastních řad, nevylučuje zaměstnání uchazeče zvenčí, protože se zase jedno místo uvolní," poznamenala Beránková.

Výběrové řízení trvá zpravidla dva až čtyři týdny, kde se skládá z písemného testu ověřujícího základní znalosti o fungování Úřadu práce ČR, psychologického testu a ústního pohovoru.

„To naše by mělo skončit zhruba v polovině října," dodala na závěr ředitelka kontaktního pracoviště ÚP Benešov Kateřina Novotná.