Potvrdil to i Karel Horák z úklidové firmy z Benešova. „Do konce roku máme již plno. Vždy je lepší, když se klient ozve několik měsíců dopředu. Na poslední chvíli se kvalitní úklid udělat nedá,“ řekl.

Co dělat, když potřebujete uklidit a žádná firma nemá volno?Zdroj: Deník

Kliknutím zvětšíte.

To, že by měli zájemci o předvánoční úklid volat několik měsíců dopředu tvrdí i Martina Dohnalová z Bystřice, která vlastní úklidovou firmu Popelky v akci. Úklid v domácnostech zajišťuje její firma po celém Benešovsku, někdy i mimo okres. „Před Vánocemi toho přibývá více a více. Do konce roku máme plno. Proto se nyní s klienty domlouváme až na další rok,“ uvedla s tím, že objednání předvánočního úklidu je nejlepší zařídit během září.

Nové jízdní řády Českých drah, které budou platit od neděle, představili v pondělí na tiskové konferenci v Praze ředitel pražské organizace Ropid Petr Tomčík, ředitel Integrované dopravy Středočeského kraje (IDSK) Petr Tomčík a regionální obchodní ředitel
Nové vlaky, více spojů, lepší přestupování. Přichází nový jízdní řád



Předvánoční úklid celé domácnosti dělají pracovnice firmy většinou po celý den, asi osm hodin. Cena za úklid se pak vyšplhá na přibližně 1 500 korun ve chvíli, kdy v domácnosti uklízí jen jedna hospodyňka.

Podle Martiny Dohnalové jsou ale na kompletní úklid před Vánocemi potřeba minimálně dvě pracovnice. Vždy ale záleží zejména na domluvě se zákazníkem, který si určí, jak precizně chce mít uklizeno.

Motorka. Ilustrační foto.
Motorkářské oslavy v Praze podpoří Středočeši deseti miliony