Oba prostory vybuduje škola za dva miliony 153 964 korun bez DPH. Za tuto částku se žáci dočkají odborné robotické učebny a také cvičné kuchyňky.

„Se zástupci dodavatelské společnosti jsme se sešli a jsem velice rád, že k zakázce přistoupili operativně a zodpovědně. Společnost část stavebních prací zvládne ještě během prázdnin, aby budování učeben v září by narušilo výuku,“ uvedl votický starosta Jiří Slavík s tím, že vybavení přibude do učeben ještě během prvního školního měsíce.

Při stavebních pracích dojde ke kompletní výměně elektroinstalace a učebny dostanou i zcela nové stropy.

Takzvaný asfaltový mikrokoberec na silnici I/3 u Miličína.
OBRAZEM: Opravu silnice u Miličína se povedlo ukončit o pět dnů dříve

„Tato stavba nám navíc ukáže, v jakém stavu jsou i ostatní stropy ve škole a jak k nim budeme muset přistoupit při dalších opravách,“ vysvětlil lídr radnice, protože město Votice má už nyní také připravený projekt na opravu dalších stropů školních tříd. Zatím jejich stav poodhalily pouze sondy.

Při vzniku dvou nových učeben zedníci původní strop strhnou a to poodhalí, v jakém stavu je také konstrukce v dalších částech školského zařízení.

„Objektivně tak budeme moci posoudit stav stropů, a to nám zase pomůže popřípadě projekt na opravu ostatních stropů upravit,“ dodal starosta Votic Jiří Slavík.

Náměstí II. odboje v Bystřici a tamní stará škola.
Na návrzích změn v centru Bystřice pracují architekti