Důvod přítomnosti takových těžkotonážních strojů je na místě. Právě na place u ostředeckého sjezdu z dálnice, je dostatek místa pro smontování mostu, který pak pomůže obyvatelům obce Kaliště v okrese Praha východ při cestě mezi osadami Lensedly a Hrušov. Most k Ostředku přivezly kamiony po částech a právě na uvedeném místě ho dělníci v pátek 29. října spojují v jeden celek.

„Most je ocelové konstrukce o celkové délce 77,5 metru a šířce čtyři metry. Váží 168 tun,“ připomněl Martin Buček z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic s tím, že z Ostředka se most v celku vydá blíž k Praze, na 24,5 kilometr.

Jeho osazování na tamní nové mostní opěry bude probíhat v noci ze soboty 30. na neděli 31. října za pomoci kolového příhradového jeřábu LG 1550 o nosnosti 550 tun. Dálnice kvůli tomu zůstane bez provozu od 21 hodin, soboty 30. do neděle 31. října, 9 hodin dopoledne.

Ilustrační foto.
Kvůli osazení mostu zavřou dálnici D1 u Mirošovic. Doprava zatíží objízdné trasy

„Dvanáct hodin tak bude veškerý provoz z dálnice převeden na značené objízdné trasy. Termín jsme vybrali s ohledem na výrazně nízké intenzity víkendového nočního provozu jak na dálnici tak na objízdných trasách,“ dodal mluvčí ŘSD.

Auta do 12 tun pojedou obousměrně objížďkou z Mirošovic přes Benešov a Divišov, vozidla nad 12 z Mirošovic až do Tábora a kolem Pelhřimova k Humpolci.