Akci pořádá Římskokatolická farnost z Vlašimi a pouť na Hrádek poprvé započala na začátku července. Poslední událostí těchto setkání byla právě ta včerejší, v neděli 16. července.

Ekovláček při své zkušební jízdě Konopištěm.
Benešovským ekovláčkem jezdí turisté již šestým rokem

Zásadním bodem programu pro všechny přítomné byla hlavní mše svatá, kterou celebroval pomocný biskup pražský Karel Herbst. Akce se zúčastnil i rodák z Podblanicka, podporovatel společenského i duchovního žití v Libouni, který podotkl, že se s biskupem nesetkává poprvé. "Pan biskup Herbst je hodně lidský. Jeho kázání není jen přednáška o světcích, ale mluví i o životě. V roce 2009 nám v Libouni posvětil rotundu, která byla šestnáct let v rekonstrukci. V loňském roce také posvětil dvě odcizené sošky sv. Františka a sv. Barbory, které jsem do našeho kostela v Libouni pořídil," vyjádřil se Zdeněk Otradovec.

Následně se zájemci při Hrádecké pouti prošli k poutní studánce. Program zakončil v 16 hodin farní vikář na Hrádku Jerzy Cymanowski.

Pomocný biskup pražský Karel Herbst nebyl jediným z vážených hostů Hrádeckých poutí. Na zahájení, zároveň na první setkání na Hrádku, dorazil arcibiskup pražský a primas český, kardinál Dominik Duka.

Ilustrační foto
Pediatr: Dovolená s dětmi má pravidla