Dvaačtyřicetiletý výtečník se teprve před nedávnem vrátil z mnohaletého výkonu trestu a matka mu poskytla střechu nad hlavou v jednom z věžáků ve vlašimské Prokopově ulici. Muž nikde nepracoval a za nabídnutou pomoc se důchodkyni odvděčil tak, že ji několikrát udeřil, svázal a z bytu odnesl především hotovost. Ženě se po čase podařilo částečně uvolnit a prostřednictvím sousedů zalarmovat policii.

„Policie muže dopadla krátce po činu a hned následující den byl obviněn z trestného činu loupeže a následně vzat do vazby. Pachateli hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let," uvedla tisková mluvčí benešovské policie Eva Stulíková s tím, že muž je v současné době obviněn ještě z dalšího skutku, a to loupeže, které se měl dopustit začátkem května tohoto roku také ve Vlašimi.

Muž není policistům neznámý, ve vězení si odpykával trest za majetkovou a násilnou činnost a před lety obyvatelům věžáku už dvakrát připravil horké chvíle, když v noci zapálil sklepní kóje. Jen náhodou tehdy nikomu a nic nestalo.

KAREL CHLUMEC