Na úvod programu se představila Záchranná stanice pro živočichy Českého svazu ochránců přírody z Vlašimi, která je členem Národní sítě pro handicapované živočichy. Zajímavé bylo například vyprávění o nelehké práci zvířecího záchranáře. Na závěr byla do přírody vypuštěna veverka, kterou odchovali vlašimští záchranáři.

Pro ty, kteří si rezervovali pomoci webového formuláře místo, čekala komentovaná prohlídka hráze údolní nádrže Švihov. Té se zde přezdívá Želivka podle řeky, která zdejším původním údolím protékala. Jedná se o největší vodárenskou nádrž ve střední Evropě a její vodu pije každý 7. obyvatel České republiky.

V Ostředku si připomněli slavné rodáky.
OBRAZEM: V Ostředku si připomněli slavné rodáky

Návštěvníci si mohli po celou dobu trvaní akce vyrobit dřevěný vodní mlýnek nebo si prohlédnout stálou expozici Vodního domu.

Světový den vody vyhlásila na 22. března Organizace spojených národů na svém zasedání v Rio de Janeiru v roce 1992, aby vešlo do veřejného podvědomí, že pro miliardu lidí není voda samozřejmostí. Přes veškerou snahu tento počet bohužel narostl a nyní se odhaduje, že nedostatkem vody trpí možná až přes tři miliardy obyvatel naší planety.

Závod Spartan Sprint přilákal v roce 2018 do Kutné Hory tisícovky závodníků. V dubnu se dočká opakování.
Tisíce závodníků. Kutná Hora podruhé v historii ožije závodem Spartan
Ilustrační fotografie.
Nová brožura poradí, kam na výlet vlakem nebo autobusem
Ilustrační foto
Výuka češtiny dětí cizinců? Chybí systémový přístup, říkají ředitelé