Akce, kterou pořádá občanské sdružení pro oživení historie Midgard se i letos zúčastnilo zhruba tři sta účinkujících z Čech, Slovenska a Německa. Tradičně nechyběly komentované prohlídky dobového tábora s průvodci z řad renomovaných archeologů, turnaje v hodu kopím a v lukostřelbě. Malí i velcí návštěvníci si pak mohli vyzkoušet několik vikinských her či se zúčastnit soutěže o hodnotné ceny.

K vidění bylo dobové ležení válečníků

„Příchozí budou mít možnost zhlédnout dobové ležení válečníků o zhruba sto stanech, rekonstrukci pohanského obřadiště a vikinského pohřebiště. Ozkoušet si zbraně i zbroje válečníků, dozvědět se mnoho zajímavých informací o Vikinzích i Slovanech a to jak z informačních tabulí, tak i od samotných účinkujících," uvedl předseda sdružení Midgard David "Dagfari Hrut" Tůma s tím, že samozřejmě hlavním bodem programu bude největší raně středověká bitva v Čechách, ve které se střetnou válečníci z dalekého severu i naši slovanští předci.

Letos čekala na účastníky novinka

Jako novinku si aktéři historické akce pro letošní rok připravili soutěž o nejlíbivější vikingské vousy a nejkrásnější raně středověkou dívku.
Součástí světa starého 1200 let bylo historické tržiště s občerstvením a dobovými suvenýry.