ON-LINE reportáž o koronaviru najdete ZDE

Vlastně se to může jevit jako vcelku sympatické číslo: ukazuje totiž pouze nepatrný nárůst během noci. V neděli večer před půl sedmou ministerstvo uvádělo 262 pacientů ze středních Čech. To v Praze se noční nárůst projevil výrazněji: hodnoty stouply z večerních 748 prokázaných případů na ranních 776.

Hlavní město dlouhodobě vévodí počtu hlášených případů v celorepublikovém srovnání. Středočeský kraj následuje – nicméně odstup se stále zvyšuje. Z hlediska počtu případů se střední Čechy mohou porovnávat spíše s kraji Moravskoslezským (aktuálně 290) či Olomouckým (262). Metropole má převahu i z hlediska přepočtu osob s pozitivní nákazou Covid-19 na sto tisíc obyvatel. Praha nyní dosahuje hodnoty 57,02.

Odběrové místo pro pacienty s podezřením na nákazu koronavirem. Ilustrační foto.
Ředitele záchranky poslal do karantény falešný poplach

Středočeský kraj má 26,82 přepočtených onemocnění – přičemž před něj se dostávají ještě kraje Olomoucký (41,42) a Karlovarský (33,19); pro zmiňovaný Moravskoslezský kraj ministerstvo uvádí 24,08 onemocnění na sto tisíc obyvatel.

Ve středních Čechách je podle údajů krajské hygienické stanice nejvíce potvrzených případů onemocnění dlouhodobě na Praze-východ a Praze-západ; následují okresy Kladno, Benešov a Mělník. Naopak nejpříznivější je nákazová situace na Rakovnicku a Kutnohorsku.

Celorepublikově ministerstvo v pondělí ráno evidovalo 2837 osob s prokázaným onemocněním Covid-19, vyvolávaným novým typem koronaviru. Z těchto pacientů se 11 již vyléčilo, 16 lidí zemřelo.

Odběrové místo pro pacienty s podezřením na nákazu koronavirem. Ilustrační foto.
V Brandýse otestují na koronavirus každého, kdo zaplatí

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník