Ale s jinými, uváženějšími pravidly. Alespoň tak to vidí Alexandra Kunftová, jednatelka Junior campu Nová Živohošť.

„Závora má zabránit ve vjezdu lidem, kteří se přijedou na Slapskou přehradu pouze koupat. Je to kvůli tomu, aby zaparkovaná auta nebránila vjezdu zásobování nebo případnému bezproblémovému průjezdu hasičů a záchranné služby,“ vysvětlila Alexandra Kunftová s tím, že v loňském roce to tak jednoznačné nebylo.

Poplatek za vjezd museli zaplatit i ti, kteří mají v prostorách osady Nová Živohošť majetek nebo tam jeli na zaplacenou dovolenou.

Družstvo pro rekreační bydlení, spolu s Obecním úřadem Křečovice jim vydalo povolení k bezplatnému vjezdu a stání v rekreačním areálu. To ovšem zaměstnanci společnosti, která provozovala parkoviště a obhospodařovala vjezd do areálu, neuznávala.

Majitelem pozemků je Družstvo pro rekreační bydlení, které pronajalo parkoviště nájemci. Tomu obec Křečovice povolila umístění závory.

„Tento rok funguje všechno podle pravidel. Obsluha závory vybírá peníze pouze od těch lidí, kteří se neprokážou platným povolením,“ pochvalovala si současnou situaci Kunftová a dodala, že velkou zásluhu na urovnání loňských problémů má nový starosta Křečovic Robert Nečas.

„Od té doby, co je Nečas v čele obce, se řada věcí urovnala,“ přiznala jednatelka Junior campu Nová Živohošť.