Správa železniční dopravní cesty zjišťuje rozsah poškození. Rovněž vlaky v úseku Praha hl. n. - Praha Krč do Vraného nad Vltavou a Čerčan i v opačném směru pojedou po odklonové trase mimo stanici Praha - Vršovice a zastávku Praha - Kačerov.

Předpokládaný konec omezení je ve 14 hodin. Vlivem mimořádné události bude opožděný příjezd souprav vlaků z Odstaveného nádraží jih do stanice Praha hl.n. Například vlak RJ 77 bude na kolínské trati z důvodu mimořádnosti opožděný o přibližně 30 až 40 minut, obdobně budou zpožděné vlaky EC 173 a R 947. Po 13. hodině se podařilo mezi Vršovicemi a Hostivaří zprovoznit jednu traťovou koleji, ale některé osobní vlaky jsou mezi Hostivaří a hlavním nádraží odřeknuté.

Ve 14.55 hod. byl provoz na benešovské trati v úseku Praha-Vršovice - Praha-Hostivař obnovený bez omezení a postupně se stabilizuje. Ale příjezd souprav vlaků dálkové dopravy z Odstavného nádraží jih do stanice Praha hl.n. je nadále omezený vlivem poruchy trakčního vedení na Odstavném nádraží jih.