Jezová levobřežní MVE stojí v bývalém areálu firmy Jawa. Spád 2,5 metru poskytuje pevný jez, jehož přelivná hrana je navýšena pomocí gumového vaku, plněného vzduchem. Vtok do elektrárny chrání ledolam a česle. MVE je osazena dvěma vertikálními Francisovými turbínami s asynchronními generátory, které dodávají 1465 MWh elektrické energie za rok.

Kvůli covidu 19 prodloužili stavbu

Prodloužení platnosti stavebního povolení stavby vodního díla „Dařbož – k. ú. Babice u Řehenic – Čistírna odpadních vod a splaškové kanalizace“ vydal na základě žádosti investora Odbor životního prostředí Městského úřadu Benešov. Ten prodloužení stanovil až do 30. června 2022. Důvodem žádosti o prodloužení stavebního povolení je jak stojí v dokumentu úřadu „snížení činnosti a stavu pracovníků z důvodu pandemie korona virusu na celém území ČR.“ Stavba byla povolena 11. září 2018.

Nástup hráčů na zápas při slavnostním otevírání hřiště Střední průmyslové školy ve Vlašimi.
SOUHRN ZPRÁV Z REGIONU: Hřiště otevřel fotbalový zápas hokejistů s kantory

Votice podporují i požární ochranu

Také političtí vůdci města pod Čeřenskou horou usilují o podporu pro Votice užitečných záležitostí. Proto také město poskytuje ze svého rozpočtu dotace na veřejně prospěšnou činnost. Tou jsou například oblasti mládeže, tělovýchovy a sportu, sociálních služeb a podpory rodin, požární ochrany, kultury, vzdělávání a vědy, zdravotnictví, protidrogové aktivity a prevence kriminality a ochrany životního prostředí. O podporu na příští rok si zájemci musí požádat do konce října.

V centru města Benešova upraví objekt

Patnáct dnů mají od pondělí 7. září na případné námitky proti projektové dokumentaci, způsobu provádění a užívání stavby účastníci řízení v rámci zahájeného stavebního řízení. To probíhá v rámci žádosti o vydání stavebního povolení na stavební úpravy budovy čp. 175 ve Vnoučkově ulici v Benešově.

Místo vzniku Logistic parku Ostředek po první fázi jeho výstavby.
U dálnice začnou růst haly Logistic parku Ostředek

Místo buňky jim postaví malý sklad

Výstavbu malého zděného skladu, do kterého si budou moci členové Sboru dobrovolných hasičů Votice umístit své vybavení potřebné k zásahům a asistencím plánuje pro svoje hasiče město Votice. Buňka, která pomalu dosluhuje už nestačí potřebám. Investiční akce projde schvalovacím řízení městské rady. Hasičskou zbrojnici čeká ale také výměna plynového kotle. Ten bude dodávat teplo i do bytů umístěných nad prostory hasičů. Vytápění dosud zajišťuje už téměř dvě desetiletí starý plynový kotel, který pomalu přestává splňovat povinné parametry.

Kvůli havárii kanalizace na Sídlišti 9. května nezastaví

Kvůli havárii kanalizace a jejímu odstraňování přijdou motoristé ve vnitrobloku sázavského Sídliště 9. května na dva a půl měsíce o řadu parkovacích míst. Kvůli opravě potrubí už poslední prázdninový den požádal Městský úřad Sázava o stanovení přechodné úpravy provozu, pro zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Ten také nakonec Silniční správní úřad Benešov povolil a to po projednání a odsouhlasení od policistů z Dopravního inspektorátu Policie ČR Benešov. Díky tomu bude od úterý 15. září do pondělí 30. listopadu před panelovým domem, kde k havárii došlo zakázáno zastavení všech vozidel, na což upozorní motoristy přenosné značky.