Ještě dříve, než k tomu dojde, přistoupila radnice k úpravě provozu na Náměstí II. odboje v Bystřici. Organizaci dopravy tam nyní přispívají vodící prahy. 

Nádrže vyloví, ale bez rybích hodů pro publikum
Zákaz venkovních akcí se shromážděním více než dvaceti lidí platný od 5. do 18. října, který nařídila vláda, se nevztahuje na výkon rybářského práva v rybářských revírech. To znamená, že rybáři mohou vylovit rybník, ale bez přítomnosti publika. Stále tak zůstává naděje, že se veřejnost bude moci zúčastnit i výlovu Semovického rybníka s rybími hody 21. a 22. října. Nádrž společnost Líšno loví obrok, když v lichých letech přichází řada na největší rybník Benešovska, Podhrázský.

Fitness. Ilustrační foto.
Zavřená sportoviště jsou velkým zásahem i pro provozovatele na Benešovsku

Podporu získali na větší zábavu
S částkou 70 tisíc korun z Grantového fondu města Benešova vyčleněnou pro oblast kultury, vzdělávání a vědy může díky podepsané veřejnoprávní smlouvě počítat ZVZ sdružení ochotníků. Smlouvu podepsali za město starosta Jaroslav Hlavnička a za ochotníky Anna Balatová. Sdružení ZVZ, tedy „Za Větší Zábavu“ uhradí z uvedených peněz v letošním roce nové kulisy, kostýmy a materiál na propagaci, zvukaře a také nájem za užívání sálu Městského divadla Na Poště.

Týnecké oceňování významných občanů se nekoná
Tradiční oceňování významných osobností, které se každoročně koná v obřadní síni Městského úřadu v Týnci nad Sázavou v ulici K Náklí, se neuskuteční. Důvodem je stále se nelepšící situace kolem šíření nového čínského koronaviru a jím způsobovaného onemocnění covidu 19. Ocenění významných občanů města spojené i s ohodnocením dobrovolných dárců krve se mělo konat 23. října od 19 hodin. Pořadatel, město Týnec nad Sázavou zatím nerozhodlo, kdy se k malé slavnosti znovu vrátí.

Psycholog Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Ondřej Heřman.
Záchranáři se často dočkají nadávek. Místo slov díků

Na Ungelt půjdou Benešáci až v konci roku
I když je dnešní tip Deníku na divadelní představení směřován až do závěru roku, v současnosti ani tento termín není úplně jistý. Představení pražského divadla Ungelt se má v kulturním domě Karlov konat v úterý 15. prosince od 19 hodin. Při něm představí fascinující střet dvou silných osobností, které se nedokáží přestat milovat, ačkoli je všechno proti Jiří Langmajer a Tatiana Vilhelmová. Obvyklá délka představení je včetně přestávky 120 minut.

V Teplýšovicích po stavbě vodovodu opraví silnice
Výstavba vodovodu Chopos, dobrovolného sdružení obcí, jehož členem Teplýšovice jsou, končí. Poslední fází tohoto pro obyvatele důležitého projektu bude „zahlazení“ stop po práci zemních strojů. Kvůli tomu na ulicích vsi přibudou přenosné dopravní značky, které upozorní řidiče na částečné uzavírky silnic třetích tříd číslo 1104 a 1106. Právě je čeká oprava povrchů po výstavbě vodovodu. Cestáři silnice neopraví na „první dobrou“, ale budou při tom postupovat po částech. Pracovní místa budou dlouhá nejvýš 100 metrů a přednost v jízdě určí řidičům semafory. Práce proběhnou od 18. října do 30. listopadu.