„Tímto způsobem by město slavnostně poděkovalo těmto osobnostem,“ připomněl benešovský místostarosta Zdeněk Zahradníček s tím, že by město udělovalo cenu jen jednou za dva roky. První takový slavnostní okamžik se odehraje letos, respektive laureát Srdce města Benešova by ho měl převzít za počin v letošním roce 2021.

Ilustrační foto.
SOUHRN ZPRÁV REGIONU: Nejvíc svateb se konalo v obřadní síni votické radnice

Vystřídali se v radě města Benešova
Vedle několika změn na postech zastupitelů Benešova, k nimž došlo od začátku jeho mandátu v roce 2018, přinesla první veřejná schůze benešovského zastupitelstva v pondělí 22. února změnu také na místě radního města. Osmapadesátiletý nestraník Luboš Balata, který kandidoval na listině Starostové a nezávislí Spolu pro Benešov s podporou KDU-ČSL odstoupil a nahradila ho Jana Čechová (48 let). I ta je bez politické příslušnosti a také ona byla zvolena ze stejné kandidátky.

Ilustrační foto.
Kraj upozornil na povinnost nosit respirátory. Jen s nesprávným datem

Okres Benešov ztrácí pozici covidového lídra kraje
Přesto, že je náš okres v počtu nakažených covidem 19, v přepočtu na sto tisíc obyvatel s 1722,25 případy stále nejhorší ve středu Čech, ztratil podle Krajské hygienické stanice Středočeského kraje v úterý 23. února prvenství v nejsmutnějším ukazateli - úmrtí. Na Benešovsku sice na uvedený den zemřeli na covid 19 další tři lidé a okres tak má 253 obětí, ale lidnatější Kladensko připsalo pět úmrtí a má 255 zemřelých. Hranici dvou set obětí překročilo i Mladoboleslavsko (217).