Vylovit rybník, který má přes 28 hektarů plochy, jako v případě Semovického, nebo dokonce téměř 50 hektarů jako Podhráz, ale není legrace. A už vůbec ne záležitost jednoho odpoledne. Výlovy proto trvají dva dny.

Rybáři z Líšna samozřejmě nejprve zvednou na začátku týdne stavidla. Teprve pak, v pátek 25. a v sobotu 26. října se u Semovic chopí keserů a rybu, kterou celé dva roky přikrmovali, přemístí do kádí a převezou do nádrží v nedalekých sádkách. Díky tomu se rybí maso, než půjde k zákazníkům, zbaví nepříjemné pachuti bahna.

Během výlovu, ale především v sobotu 26. října bude na hrázi Semovického rybníka hlava na hlavě. Výlov bude pro veřejnost příležitostí nákupu živých či usmrcených ryb nebo k hodování na místě připravenými rybími dobrotami.

„Podle informací z jiných rybářství v celé republice budou letos ryby o něco menší,“ uvedl František Kalous ml. s tím, že předpokládá výnos ze Semovic až 280 metrických centů ryb. „Zhruba dvě třetiny ryb jdou přes naše obchodní partnery na export do Německa, Rakouska nebo Rumunska,“ doplnil.

Výlov padesátihektarové Podhráze 12. a 13. listopadu, tentokrát pro veřejnost nebude, obdobně jako v sobotu 17. října lovení Splavského rybníka u Bystřice. Z velkých nádrží čeká výlov v pondělí 21. října také Smikov u Vlašimi a 6. a 7. listopadu rybník Libohošťský.

Organizátorům zvěstovských rybích hodů počasí v sobotu 12. října vyšlo skvěle.
Zvěstovské rybí hody navštívily stovky labužníků
Divoké parkoviště Na Blátě má ještě letos nahradit parkoviště oficiální.
Prostor na Blátě může zůstat další roky tak, jak je