Především divoká prasata a srny vyráží s nástupem teplého počasí na procházky, které pro ně mohou znamenat smrt, a pro řidiče nemalé problémy. Jak uvádí statistiky, nejvíce těchto dopravních nehod se odehrává mezi půlnocí a sedmou hodinou ranní. Mezi regiony, kde vloni hrozily střety se zvěří nejčastěji, patří právě Středočeský kraj. Poté následuje Moravskoslezský a Jihomoravský kraj.

Především při projíždění lesních úseků by proto měli být řidiči pozorní. Srážka s černou nebo vysokou zvěří může způsobit nejen hmotnou škodu na vozidle, ale i zranění osádky auta.

„Musím to zaklepat, ale já jsem zatím srazil maximálně bažanta. Srnu nebo prase naštěstí ne. Ale můj brácha ano. Zrovna nedávno jel večer domů z práce a pod kola mu vběhlo divoké prase, kterému rozbilo celý předek auta a uteklo," uvedl Stanislav Vocetka z Chocerad s tím, že příliš nerozumí myslivcům.

„Když srazím prase, srnu, nebo jen zajíce či bažanta, musím ho odevzdat myslivcům, protože je jejich. Ale když mi prase rozbije auto, myslivci žádnou odpovědnost nenesou," postěžoval si řidič.