Proto řidiči autobusů na všech linkách ČSAD Benešov budou od cestujících vybírat víčka od pet lahví a tím podpoří sbírku na jeho léčbu.

Ta pro nemocného klučinu slučuje nejen finanční dary, ale právě i zmiňované plastové uzávěry, které nakonec autobusová společnost odevzdá do sběrny, a výtěžek z jejich prodeje vloží na sbírkové konto.

„O osudu malého Davídka jsme se dozvěděli z rádia. A protože kontaktní místa na sběr víček mohou být pro některé jedince poměrně těžko dostupné, řekli jsme si, že lidem cestu k pomoci usnadníme a chlapci pomůžeme," řekla k rozhodnutí podpořit dobrou věc Kateřina Kratochvílová předsedkyně představenstva ČSAD Benešov.

Podle jejích slov budou všichni řidiči vybavení taškami, do kterých budou víčka od cestujících vybírat. A to nejen na benešovských linkách, ale i v autobusech v rámci celého dopravního koncernu ICOM transport, jeho dceřiných společností a autobusového dopravce TRADO BUS.

„Davídek nedokáže sám sedět, neleze, nepřetáčí se, nechodí a trápí ho každodenní vysilující zvracení, které ho brzdí v mnoha věcech. Bojuje ze všech sil, ale jeho tělo mu to nedovolí. Výtěžek sbírky má pomoci zajistit speciální kočárek a intenzivní rehabilitaci," vysvětlila Kratochvílová a dodala, že je jedno jestli cestující donese jedno víčko od minerálky, kterou vypil k snídani, nebo zapojí kolegy v práci a při cestě domů donese do autobusu plnou tašku. Hlavním cílem je sebrat víček co nejvíc.