Tato smska zapípala kolem jedné hodiny odpolední všem lidem, kteří získávají tímto způsobem aktuální informace od Obecního úřadu Chocerady.
Vytrvalý déšť přiměl pořadatele již třináctého ročníku zmiňovaného závodu odložit startovní výstřel na sobotu sedmého srpna. Organizátoři neckyády doufají, že se do té doby počasí umoudří.

„ To se dalo čekat, že se něco stane. Vždyť se měl jet třináctý, tedy nešťastné číslo, ročník. Za tu dobu, co Necky pořádáme, je to asi potřetí, kdy jsme start museli kvůli špatnému počasí zrušit,“ řekl Jaroslav Mlčoušek, pořadatel sportovního klání.
Hlavním důvodem, který vedl majitele krčmy U žraloka a Obecní úřad Chocerady k soutěži, byla snaha lidi pobavit.

„Máme tady řeku, tak co jiného. Pronajali jsme si pláž tady přes silnici, udělali lepší přístup k vodě, postavili chatrč v které je možné se občerstvit a zábava mohla začít,“ vysvětlil začátky plavení se na neobyčejných plavidlech Mlčoušek. Napřed byla přehlídka atypických lodí myšlena jako tečka za uplynulými prázdninami.

„První a druhý ročník Žralokových necek se jel na konci srpna. Ale potom jsme zjistili, že většina chatařů tady už v té době není a tak se termín posunul na červenec. Bohužel letos nám déšť udělal čáru přes rozpočet,“ smutně zkonstatoval hlavní organizátor.
Vodního klání se může zůčastnit každý. Důležité je mít dostatečně kuriózní plavidlo, s kterým posádka ujede nejméně dvě stě metrů proti proudu řeky a zpět.
„Každý rok startuje minimálně osm až třináct plavidel. Třeba trabant, záchod nebo farář na židličce.

Většina závodníků jsou místní obyvatelé, ale přijíždějí i závodníci z Prahy nebo Kostelce nad Černými lesy,“ dodal Mlčoušek. O tom, které plavidlo zvítězí, rozhodují diváci. Každý má možnost dát svůj hlas svému favoritovi pomocí speciálního hlasovacího kolíčku, který vhodí do nádoby se jménem plavidla. Vítěz získá cenu s letní tématikou, jako je nafukovací člun, rybářské sedačky nebo pálky na stolní tenis.

Souboj plavidel je doprovázen doplňkovými soutěžemi. Střelbou ze vzduchovky, přetlačováním na úzkém prkně na hladině řeky Sázavy, až po skoky na jízdním kole do vody.

„Celé sportovní klání provází typická postavička vodníka. Ten mimochodem kvůli Neckám neodjel ani na svatební cestu,“ doplnil vyprávění o zmařené akci Jaroslav Mlčoušek.

Podle slov pořadatele zábavného odpoledne není důležité vítězství, nýbrž dobrá nálada. Proto všem plavčíkům, kormidelníkům, ale
i ostatním účastníkům zahraje ve večerních hodinách westernová kapela Žraloci.