„Jedná se o projekty Modernizace a rozvoj informačního nemocničního systému, Elektronické služby a Zateplení patologie Nemocnice Rudolfa a Stefanie. Celková výše poskytnutých prostředků by měla činit 13 milionů korun. Definitivní slovo v poskytnutí dotací však bude mít Zastupitelstvo Středočeského kraje,“ upřesnila hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

Jak vysvětlila, jde o nové projekty, které budou zařazeny do Zásobníku projektů spolufinancovaných z EU/EHP a národních zdrojů, a nemocnice bude v rámci vyhlášeného operačního programu žádat o jejich spolufinancování.

Jde o modernizaci a rozvoj nemocničního informačního systému Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov. Návrh na kofinancování je v maximální výši 4 624 257 korun, maximálně však ve výši 15 % celkových skutečných uznatelných finančních nákladů na realizaci projektu. Půjde o modernizaci a rozvoj stávajícího informačního systému, součástí je sjednocení softwaru, ve kterých je vedena zdravotní dokumentace, nebo souvisí s provozem zdravotnických oddělení. Celkový rozpočet projektu činí 30,8 milionu korun.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Další budování koridoru zahájil u Mezna odstřel skály

Druhým projektem jsou Elektronické služby pro Nemocnici Rudolfa a Stefanie Benešov, které mají celkem vyjít na 28,5 milionu korun, návrh na kofinancování je v maximální výši 4 276 292 Kč, maximálně však do 15 % celkových skutečných uznatelných finančních nákladů na realizaci projektu. Předmětem projektu je modernizace prostředí PACS, a to jak v softwarové, tak hardwarové části. Dojde ke zrychlení a zlepšení fungování systému PACS v nemocnici a zároveň ke zvýšení bezpečnosti přenosu pacientských dat ze zdravotnické dokumentace.

Třetí novinkou je zateplení objektu patologie včetně výměny oken a nové fasády. Předpokládaná výše podpory v rámci tohoto programu je 40 % ze způsobilých výdajů projektu, další peněžní zdroje vynaloží nemocnice z vlastních prostředků ve výši 100 000 korun, tj. cca 1,4 % z celkových nákladů projektu. Celkový rozpočet v tomto případě činí 7 milionů korun. Návrh na kofinancování v maximální výši 4 100 000 Kč, maximálně však do 58,6 % celkových skutečných uznatelných finančních nákladů na realizaci projektu.

Ministr Plaga vyrazil na dětský tábor do středních Čech
Ministr Plaga vyrazil na dětský tábor do středních Čech
Studie votického biokoupaliště.
Část areálu votického biokoupaliště už využívají votické autoškoly