Zároveň od pátku 15. ledna budeme každý den v novinách v celém kraji představovat jednoho z celkem 27 krajských finalistů. Dozvíte se tak jejich krátké životní příběhy a především to, proč byli nominovaní do projektu Řád srdce.

V tomto projektu Pražský i všechny okresní Deníky ve středních Čechách, celkem tedy jedenáct titulů, hledají lidi, kteří mají srdce na správném místě, dokáží podat pomocnou ruku, mají pro druhé pochopení, rozdávají úsměvy a dobrou náladu. Zkrátka ty, díky nimž je život v dnešní složité společnosti o trošku příjemnější. A najdeme je především díky vám, našim čtenářům.

V celém kraji včetně hlavního města jste do okresních kol nominovali 219 takových osobností a jen na Benešovsku jich bylo osmnáct. Kromě zmíněných lékařů to byly také zdravotní sestry Jaroslava Heroldová, Ivana Fajstavrová a Ilona Spálenková, Jan Šach, který pomáhá nemohoucím či Šárka Zemanová, které není lhostejné, jaký nepořádek dokážeme vytvářet kolem silnic. V okresních kolech jste jim pak poslali přes dva tisíce hlasů.

Do okresního kola deníkovského projektu Řád srdce jste nominovali také další zdravotní sestry, ale především ženy, které prostřednictvím Charity myslí i na pomoc druhým Blanku Novotnou a Magdalenu Suchou, sportovního nadšence a organizátora Jaroslava Kohouta, dobrou duši života Kamberka, jeho starostku Alenu Jenšíkovou, Bohunku Zemanovou, zástupkyni šéfa obecně prospěšné společnosti Posázaví, která každého odzbrojí svým úsměvem, Martu Slezákovou, Danielu Bukovskou a Jaroslavu Maršíčkovou tedy ženy, které organizují benefiční akci Ježíšku, prosím Tě!, Zdeňka Svobodného, dlouholetého fotbalového sudího, Hanu Váňovou, ředitelku základní školy ale také jeden kolektiv, Spolek přátel Konopiště, který nezištně pomáhá zvelebovat krásné zákoutí Benešovska.

Vedle „papírového" hlasování pomocí kuponu se zároveň konalo i to na webových stránkách jednotlivých regionálních Deníků. A vy jste svým favoritům poslali přes 177 tisíc hlasů!

Do krajského finále webového hlasování z Benešovska postoupili stejně, jako při hlasování kuponovém, benešovští lékaři Antonín Tomaides a Zdeněk Špale. A třeba právě znovu pro ně můžete na webu klikat, protože zítra startuje i webové hlasování. Každá část hlasování (papírová pomocí vystřiženého kuponu z Deníku i na webu) bude vyhodnocena samostatně.

Kdo bude chtít podpořit svého „srdcaře", musí pro to udělat jen to, že vystřihne kupon z Benešovského deníku a doručí ho do redakce do pondělí 22. února do 12 hodin na adresu, Na Bezděkově 2056, Benešov 256 01.

Kuponů můžete doručit více, klidně všechny najednou. Jedinou podmínkou je zaškrtnout vždy tři kandidáty a to na originálním kuponu vystřiženém v novinách.

Teď už je jen na vás milí čtenáři, jak si v krajském kole povedou naši kandidáti z Benešovska Antonín Tomaides a Zdeněk Špale. Pošlete jim svůj hlas, určitě si ho zaslouží!