Proto se na ní i tento školní rok uskutečnil projekt bruslení pro žáky prvních až čtvrtých tříd. Ten se konal od ledna až do včerejšího dne a pojal okolo 360 dětí. Na celém projektu se pak podílelo zhruba 20 lektorů, kteří byli rekrutováni z řad pedagogů vyučujících tělesnou výchovu, ale také z řad hokejových trenérů z HC Benešov a rodičů.

„Bruslařský výcvik probíhal v šesti lekcích, kdy byly děti rozděleny do čtyř výkonnostních skupin podle bruslařské dovednosti," uvedl pedagog Jindřich Slunečko s tím, že výcvik v jednotlivých skupinách byl přizpůsobený právě zmiňované bruslařské vyspělosti.

Kromě samotné výuky bruslení se mohli žáci těšit ale i na spoustu zábavy v podobě her Na babu, Na Mrazíka, Na rybičky a rybáře či štafetové hry. Celý projekt byl poté zakončený soutěžemi na ledě, při kterých žáci plnili na pěti stanovištích různé úkoly.

A co všechno malí bruslaři zvládli?

„Žák uplatňuje zásady hygieny a bezpečného chování na zimním stadionu, stojí na ledě bez pomoci, drží stabilitu, vstává z ledu, pohybuje se po ledové ploše chůzí vpřed a tlačí před sebou těžší předmět, seznamuje se s obratnostními cvičeními. Osvojuje si rovnovážná a koordinační cvičení v pohybu, učí se vlastnímu odrazovému pohybu a zatáčení, snaží se orientovat v prostoru a přemísťovat se v něm, zjistí vliv bruslení na zdraví a kondici. Zvládá náročnější koordinační cvičení na ledě, u pokročilých zvládá jízdu vzad, obraty z jízdy vpřed do jízdy vzad a naopak," popsal Jindřich Slunečko, který dodal, že stejně jako v letech předchozích i letos fungovala při výcviku velice dobrá spolupráce s rodiči. Ti pomáhali nejen se zavazováním bruslí, oblékáním, ale i při vlastní výuce na ledě.