Přesto i dva letní prázdninové měsíce přinášejí do provozu zdravotnického ústavu určitá úskalí. To kvůli čerpání dovolené lékařů, sester i dalšího obslužného personálu nemocnice. Ale také kvůli různě velkým opravám a třeba i malování či stavebním úpravám. Jednou z nich bude od druhé poloviny prázdnin zateplování fasády některých nemocničních budov.

„Provoz a dostupnost zdravotní péče v letních měsících ale budou standardně zajištěny. Tedy stejně, jako v minulých letech v tomto období," ujistil mluvčí benešovské nemocnice Petr Ballek.

Přesto přiznal, že letní provoz ovlivní nejen dovolená, investiční a údržbářské akce, ale také dlouhotrvající celostátní fenomén, nedostatek zdravotních sester.

„Naší nemocnice se to dotkne především na interně, kde musíme kvůli tomu dočasně snížit počet lůžek o pětinu. Přes léto jich bude na interním oddělení pětasedmdesát," uvedl Ballek.

Ani vybírání dovolených během velkých prázdnin ale neomezí červencový provoz nemocniční zubní pohotovosti, která poskytne službu pacientům podle rozpisu.