Na jevišti ve stínu vzrostlé lípy se se svým Dřevěným divadlem představil Jan Hrubec. Ten si především pro dětské diváky připravil známou pohádku Zvířátka a loupežníci.

„Toto je už osmý ročník Letní divadelní scény v Posázaví a Jan Hrubec je náš pravidelný účinkující,“ uvedla Magda Timplová, kastelánka týneckého hradu a zároveň organizátorka pravidelných sobotních pohádek pro děti i dospělé s tím, že umělci, kteří v podhradí vystupují se poté do Týnce rok co rok rádi vracejí.

„Dokonce se dostáváme do situace, kdy nemůžeme, k naší velké lítosti všechny nabídky na účinkování přijmout,“ přiznala hradní paní.
Po oba dva prázdninové měsíce se na divadelních prknech pod širým nebem střídají nejrůznější umělci. Zatímco pátky patří dospělým, devět sobotních podvečerů je vyhrazeno dětem.

„S nápadem pořádat tyto večery a právě tady na hradě přišla bývalá kastelánka Adriana Bursová,“ vysvětila počátek hojně navštěvovaných akcí Magda Timplová.

Důkazem oblíbenosti posázavské divadelní scény je fakt, že do obecenstva usedl se svou dcerkou Claudií i známý herec Martin Zounar.
„Pokud nám počasí nedovolí, aby se představení odehrála na venkovní scéně, je možné využít prostory galerie nebo rotundy,“ dodala na závěr organizátorka akcí.