V současné době je uzavřená výpadovka na Prahu, silnice v ulici Červené Vršky. V prostoru před autoservisem probíhají práce na úpravě křižovatky s odbočením do nákupní zóny a na druhou stranu do vilové čtvrti.

Radnice města Benešova na Masarykově náměstí.
Známka jako ve škole. Podívejte se, jak hodnotí obyvatelé Benešova práci radnice

Objížďka sice není dlouhá, vede ale po státní silnici I/3, kde se nejspíš i kvůli zdržení při najíždění do obou benešovských křižovatek, tvoří kolony pomalu jedoucích aut.

Provoz vázne i na další důležité komunikaci v Benešově, v Máchově ulici. Právě tudy se jezdí nejen na Týnec nad Sázavou, ale také k nájezdu na silnici I/3 u nemocnice. A zrovna zde musí motoristé kvůli uzavírce na Červených Vršcích projet. I tady ale provoz často výrazně houstne.

Co u vás rozhodne komunální volby? Zapojte se do velké ankety Deníku ZDE.

Projet se v současnosti nedá dosud ani Čechovou ulicí. Akce Krajské správy a údržby silnic rozdělená do několika etap je ovšem ve finále a odfrézovaný je nyní celý úsek od Penny Marketu do zákruty u výměníkové stanice.

"Tam je odfrézovaný asfaltový kryt, probíhá výměna poničených obrub, dobourávání asfaltových vrstev u napojení na přilehlé komunikace, výšková úprava uličních vpustí a hrnků, bude probíhat sanace podkladních vrstev vytipovaných míst a příprava pro pokládku nových asfaltových vrstev. Předpokládaný termín dokončení je v první polovině září," uvedla Petra Kučerová, tisková mluvčí Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje.

I tato uzavírka se ale podepisuje na zdržení při průjezdu městem. Auta od Vlašimi a Sázavy jezdí kolem pivovaru a nádraží dál do Konopišťské nebo Máchovy ulice.