I díky podpoře kraje v částce 4,6 milionu korun v nemocnici zmodernizují stávající vnitřní informační systém a sjednotí software, který slouží k vedení zdravotní dokumentace. Tento projekt má stát 30,8 milionu korun a kraj na něj přispěje nejvýše 15 procenty uznatelných nákladů.

Dalších 4,3 milionu korun kraj dá na modernizaci hardware i software v prostředí PACS, v němž pracují rentgenologické přístroje. „Díky tomu dojde ke zrychlení a zlepšení fungování systému PACS a zároveň ke zvýšení bezpečnosti přenosu pacientských dat ze zdravotnické dokumentace,“ vysvětlil mluvčí nemocnice Petr Ballek. Celkový rozpočet projektu činí 28,5 milionu korun.

Krajské peníze ale pomohou i při zateplení oddělení patologie. Návrh na kofinancování je nyní v maximální výši 4,1 milionu korun a kraj nemocnici dá maximálně 58,6 procenta skutečných uznatelných nákladů.

V rámci zateplení objektu patologie dojde i na zateplení střechy a výměnu oken. Objekt se dočká nové fasády. Díky tomu dojde ke snížení energetických ztrát a úspoře při vytápění. Celkový rozpočet činí 7 milionů korun.

Ilustrační foto
Nedělní zákaz kamionů by odnesli Středočeši, varují dopravci
Ilustrační foto
Pro školáky připravují kantoři řadu novinek