Důvodem je výměna kolejových polí, která jsou už na hranici své životnosti. Během pěti dní je nahradí nová. Podle stavbyvedoucího firmy, která je rekonstrukcí železničního přejezdu pověřena, se při opravě uplatní původní koleje z nově vybudovaného železničního koridoru na trati mezi Benešovem a Čerčany. Ty jsou pro běžnou trať vyhovující.

„Autobusy, které budou pokračovat do Jílového u Prahy mají objízdnou trasu přes Podělusy, Brejlov a Břežany,“ uvedl Jan Pitelka, dopravní mistr ČSAD, s tím, že autobusové zastávky v týneckém sídlišti a Chrástě zůstanou po dobu opravy přejezdu bez provozu. Zastávka v Krhanicích u železniční stanice bude posunuta k mostu.

V době oprav týnecký železniční přejezd nebude uzavřený pro chodce. Ti i nadále budou při dodržování všech bezpečnostních předpisů smět přejezd přecházet.

„Náhradní autobusové nádraží bude umístěno na parkovišti u budovy městského úřadu, které bude pro ostatní dopravu uzavřeno. S výjimkou průjezdu na stadion v Náklí a do Bisportu,“ uvedl nový starosta města Martin Kadrnožka.