Chválu na kraj a jím najaté pracovníky však nepěli ani lidé z vlašimských domů u silnice, která k nim od Znosimi přivedla tisíce aut. Tyto noční můry jsou od začátku srpna už jen hořkou vzpomínkou. Domašín je opět průjezdný a kraj nyní k akci, která začala loni v září, přinesl několik zajímavých údajů.

„K rekonstrukci mostů došlo kvůli jejich špatnému technického stavu, umocněném přívalovými dešti. U jednoho z nich kvůli tomu došlo ke zřícení opěrné zdi,“ vysvětlila Helena Frintová z kanceláře středočeské hejtmanky.

Provoz přes Domašín umožnila rekonstrukce dvou mostů.
Domašínem auta už zase projíždějí

Stavění se ale kvůli zimní technologické přestávce zastavilo. Pak přišly na řadu i takzvané víceprace, které investor nemohl při prvotní kalkulaci ceny díla předvídat. To nakonec vedlo k prodloužení stavby o 76 dní a navýšení konečné ceny o 2,5 milionu korun bez DPH.

„Celkové náklady na opravu tak dosáhly částky 16 milionů korun bez DPH. Pětaosmdesát procent ceny uhradí fondy Evropské unie,“ dodala Helena Frintová.

Křižovatka silnic 11 a 112 u Struhařova je místech častých dopravních nehod. Ta na snímku, kdy motocykl narazil do druhého a pak do mostku, se stala na začátku dubna. Kraj hodlá místo klasického křížení postavit bezpečnější, kruhové.
Rekonstrukce silnice z Benešova do Vlašimi by mohla začít ještě letos