Jídelníček je sestaven z produktů, které tvoří zhruba osmdesát procent potraviny v biokvalitě a zbývajících dvacet procent připadá na konzervační suroviny.
„Loni v prosinci se naše školka zapojila do ministerského projektu Biopotraviny do škol,“ uvedla Dagmar Bartůšková, vedoucí školní jídelny při Mateřské škole v Týnci nad Sázavou.
Cílem projektu je vést děti ke zdravějším stravovacím návykům, poznat netradiční potraviny a ozdravit jídelníček. Zatímco se některé maminky obávají z navýšení ceny za jídlo, jiné tento způsob zpestření stravy dětí vítají. Jediní, kdo nedělají mezi běžným jídlem, a biopotravinami rozdíly, jsou malí strávníci.
polévka: ⋌BIO kuřecí s BIO těstovinou
oběd: ⋌BIO bulgurová pánev s BIO kuřecím masem a BIO zeleninou, sypaná strouhaným BIO sýrem a BIO okurkový salát
odpolední svačina: ⋌BIO bageta, BIO pomazánka čočková, BIO zelenina