Přes jeho park se přibližovali ke svému cíli, kostelu sv. Filipa a Jakuba na Chvojně také turisté. Na start u benešovské sokolovny jich tentokrát dorazilo hodinu před polednem 136. Šest kilometrů dlouhá procházka nazvaná Novoroční čtyřlístek, která se v Benešově chodí už dvanáct let i jako Memoriál Jaromíra Maška, má za cíl podpořit ze startovného vznik turistických tras vhodných i pro vozíčkáře.

A Konopiště bylo ve hře i kolem čtrnácté hodiny. Na břehu zámeckého rybníka se v tu dobu srotilo mnoho set lidí. Někteří z nich se přišli jen podívat, jiní si zaběhnout už šestnáctý Novoroční běh.

„Je tu kolem dvou set startujících," potvrdil velkou účast sportovců všech věkových kategorií Vladimír Majer, ředitel sportovního podniku.

A na Konopiště zamířili první den roku poprvé po dlouhé odmlce, také benešovští otužilci. Ti dosud Nové roky vítali bez diváků na Koupadlech. Tentokrát jejich počínání, plavba od pláže u kotvy vzbudila různorodé reakce stovek návštěvníků parku oblečených do zimních bund a kabátů. Obdobné reakce a také velký zájem lidí přilákali otužilci už na Silvestra, kdy si rozlučku se starým rokem dali v ledové vodě řeky Sázavy v Týnci. V obou případech se plavání v ledové vodě zúčastnili otužilci z Týnce nad Sázavou a Benešova, z nichž někteří se účastní pravidelně i plavání ve Vltavě u Národního divadla.