Doba, kdy se do bývalého vodního příkopu nastěhuje šestiletý samec medvěda ušatého se kvapem blíží. Přesné datum ví ale pouze vedení zámku a to ho bedlivě střeží. Důvod je velice jednoduchý.

Zvíře, které přicestuje ze zoologické zahrady Lešná u Zlína, bude po téměř tři sta kilometrů dlouhé cestě unavené a velké množství přihlížejících by u něj mohlo vyvolat zbytečný stres.

Co ale Marie Krejčová, kastelánka zámku prozradila je, že na konec května připravují pro nového obyvatele Konopiště oficiální přivítání, kde dostane huňáč mimo jeho oblíbených dobrot i jméno.

O něm můžete vy, čtenáři Benešovského deníku rozhodovat do 10. května prostřednictvím hlasovací ankety, kterou naleznete na www.benesovsky.denik.cz.

Jména navrhovali žáci ze základních, ale i mateřských škol na Benešovsku.

Dítě které poslalo do redakce Deníku jméno, jenž nakonec méďa od správy zámku dostane, má za odměnu od kastelánky Marie Krejčové slíbenou prohlídku jednoho ze zámeckých okruhů.

Nový medvěd má nahradit čtyřiadvacetiletého Kazimíra, který žil na zámku Konopišti dlouhých třináct let. Ten, k velké lítosti zaměstnanců zámku, ale i návštěvníků, na začátku února uhynul.

Aby se šelma cítila v novém domově opravdu dobře, dostal jeho výběh zcela novou podobu.