Dokazuje to facebooková informace krajské záchranky o výsledcích soutěže poměřující nejen dovednosti, ale i znalosti: středočeští reprezentanti skončili na stupních vítězů.

„Lukáš se v kategorii jednotlivců umístil na prvním místě; spolu s Pavlem jsou mezi týmy druzí,“ informovali záchranáři. V týmové soutěži je předstihla pouze domácí posádka Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje; „na bednu“ se dostali ještě bronzoví záchranáři z Ústecka.

Zoo Praha představila v neděli 15. května 2022 pár luskounů krátkoocasých.
Rarita v pražské zoo: pár luskounů krátkoocasých se představuje veřejnosti

Mistrovství řidičů sanitek se nezaměřovalo na záchranářské dovednosti, ale na ty šoférské. I ty mohou pomoci zachraňovat životy, a to ve chvílích, kdy o životě a smrti, případně o kvalitě následného života může rozhodovat každá minuta. Však také řidiči záchranné služby zdokonalují své schopnosti a zkušenosti i v rámci výcviku na polygonu – a kraj také klade důraz na obměnu vozového parku, aby šlo auta novější, se zárukou spolehlivosti.

Mistrovství řidičů uspořádané v Otrokovicích v areálu společnosti Continental Barum zahrnovalo čtyři disciplíny: slalom na čas ve stejném malém autě pro všechny účastníky dodaném organizátory, jízdu zručnosti s vlastní sanitkou zaměřenou na přesnost provedení předepsaných manévrů, přezouvání kol a test znalosti dopravních předpisů.