ON-LINE reportáž o koronaviru najdete ZDE

Zatímco klasické farmářské trhy se zpravidla odehrávají ve městech na jejich ryncích, žádný takový v malé obci poblíž Velkého Blaníku není. K uspořádání se ale možná ještě více nabízí přírodní areál farma-parku. „Trhovci tu budou své výrobky prodávat každý víkend vždy od 10 do 16 hodin,“ uvedl Miloš Zapletal.

Ilustrační foto.
Krajští veterináři jsou teď více obezřetní a empatičtí

Vedle klasických farmářských výrobků a výpěstků trhovci nabídnou zákazníkům také nově narozená zvířátka. Při příležitosti konání trhu si návštěvníci Ostrova budou moci prohlédnout také samotný farma-park. Na své si tam přijdou především děti. Nejen ony se setkají s domácími zvířaty, a to jak pernatými, tak těmi osrstěnými. Ve farma-parku bude k dispozici návštěvníkům prodej jednoduchého občerstvení přes okénko.

Pozemek v Louňovicích pod Blaníkem převedený městysi bezúplatně od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.
Louňovice pod Blaníkem získaly od státu pozemek se hřištěm

„Samozřejmě máme připravené dezinfekční prostředky a budeme dbát i na další hygienická opatření – odstupy hostů, nošení roušek a podobně, která budou pravidelně kontrolovat pořadatelé. Budou-li děti potřebovat na toaletu, nemohou vstoupit do uzavřených WC, ale na lesní stráň,“ dodal Miloš Zapletal.