Dvě lávky, jedna poblíž zimního stadionu, druhá u Koupadel, tam chybí od doby, kdy bývalé vedení města rozhodlo o likvidaci chátrajících konstrukcí a jejich nahrazení zařízením novým. Tahle situace však trvá už mnoho měsíců. A tak ti, kteří chtějí k relaxaci využívat klidné lokality na Sladovce, musejí přeskakovat koryto potoka nebezpečnou cestou – přes kameny.

„Máme už vítěze soutěže o dílo, kterého v polovině července schválila rada města. Stavět by se proto mohlo začít na začátku srpna," potvrdil benešovský místostarosta Jiří Švadlena.

V pondělí 1. srpna však bylo zmiňované místo stejné jako jindy. Tedy tiché a klidné. Bez stavebního ruchu.

Nové lávky přes Benešovský potok by podle plánů radnice měly začít sloužit veřejnosti nejpozději na konci října.

„Samozřejmě, že bychom chtěli, aby se stavbu podařilo dokončit dříve. Ale to, že se to povede, není jisté," dodal místostarosta Jiří Švadlena.

Bývalé vedení města počítalo s výstavbou nových lávek až v době, kdy bude celý prostor takzvaného Lesoparku Sladovka hotový a budou ho moci k odpočinku využívat obyvatelé města.

To se však nestalo a stejně tak za své vzaly jeho tehdejší plány na stavbu s dřevěnou konstrukcí.

„Mosty budou postavené z betonu, ze dřeva bude jen zábradlí," potvrdil benešovský místostarosta. „Celodřevěné lávky, vzhledem k tomu, že se jedná o stavbu v záplavovém území, to ani být nemohou," vysvětlil komunální politik.

V uvedeném období nechá město postavit obě lávky, na které jsou obyvatelé zvyklí. Lidé si tak budou moci znovu krátit cestu z lokality Na Chmelnici směrem k Vlašimské ulici.