„Novorozenecké oddělení se tak může těšit z velkorysého daru od manželů Adolfa a Michaely Müllerových, kteří jako projev poděkování za poskytnutou péči při porodu jejich dcery Natálie v červnu tohoto roku vybrali částku přes 33 tisíc korun,“ potvrdil mluvčí benešovské nemocnice Petr Ballek.

Peníze nemocnice využila k nákupu 20 kusů monitorů dechu Nanny od jablonecké společnosti Jablotron. „Tento monitor dechu je certifikovaný zdravotnický přístroj, který splňuje přísné klinické zkoušky. Pro děti je naprosto bezpečný a jen v Česku ho využívá pětaosmdesát porodnic,“ připomněl primář dětského oddělení Michael Richter s tím, že právě monitory dechu významně přispívají ke zkvalitnění poskytované zdravotní péče a zvýšení bezpečnosti i komfortu pro novorozence, jejich rodiče a samozřejmě i personál oddělení.

Ilustrační foto.
V Sázavě chtějí hasiče, postaví hasičárnu

„Obdivuhodné je, že se na tuto částku složili rodinní příslušníci, známí a kolegové manželů Müllerových. Díky zápalu pro dobrou věc a osobnímu nasazení pana Müllera se vše podařilo velmi rychle, tak aby nově narozená miminka měla co nejdříve monitory k dispozici. Za to jim všem patří velké poděkování,“ připomněl ředitel nemocnice Roman Mrva.

Dar převzali od vedení ústavu primář dětského oddělení Michael Richter se staniční sestrou novorozeneckého oddělení Šárkou Šnajdrovou.

Podle vyjádření ředitele Romana Mrvy si nemocnice velmi váží každé pomoci od sponzorů a dobrovolných dárců. „V tomto případě nás to těší o to víc, že manželé Müllerovi se takto rozhodli zejména z důvodu jejich spokojenosti s poskytnutou péčí v průběhu porodu a následných dní po porodu jejich prvorozeného potomka,“ dodal Roman Mrva.

Serhiy Šapoval a Štěpán Průcha.
Benešov válcoval zbytek republiky, jeho shotbalisté ovládli finále