Jenže tenhle sportovní podnik, se startem v 9 hodin u hotelu Kormorán ve Zlenicích, nebyl jen o tom nasednout do kánoe a nechat se unášet proudem vody. Už první překážka, jez ve Čtyřkolech, prověřil některé z celkem 58 posádek a přesvědčil je, že voda na přelomu dubna a května opravdu není ještě teplá. Přenášet lodě museli účastníci například v Čerčanech. Pod tamním železničním mostem ale bylo vody nedostatek, proto bylo rychlejší vystoupit a táhnout plavidlo za sebou.

„Oni nás nepředjeli, oni nás předběhli,“ lamentoval před známými sledujícími závod z travnaté pláže poblíž mostu v Poříčí nad Sázavou jeden ze závodníků v narážce na běh vodou.

Přenášení jezu v Čerčanech nebylo poslední takovou zábavou. Velkým obloukem po okraji pole se většina účastníků vyhnula rozestavěnému jezu v Městečku u Nespek. Pod zříceninou hradu Zbořený Kostelec naopak na závodníky čekala asi nejnamáhavější část podniku – výběh na samotnou zříceninu.

„V tuto chvíli ještě nejsou v cíli všichni startující,“ uvedla jedna z organizátorek soutěže Martina Vyšatová v 16.15. „Ale dojedou,“ ujišťovala s tím, že nejrychlejší mužskou posádkou byli Otakar Venta a Stanislav Hamák. Mezi ženami všem konkurentkám ujely Zuzana Škvorová a Jana Zpěvníčková. Jako nejrychlejší smíšená posádka se prezentovala ta ve složení Petr Pilz a Alena Maroušová.

Májové slavnosti ve Vlašimi navštívila se svým vystoupením i zpěvačka Helena Vondráčková či zpěvák Janek Ledecký. Město Vlašim nabídlo na prvního máje příchozím doopravdy různorodý a bohatý program.
Vlašim letos oslaví 1. máj jen v zámeckém parku
Akce, která ve Vodním domě podpořila ČSOP Vlašim, měla u veřejnosti úspěch.
OBRAZEM: Děti si vyráběly dřevěné vodní mlýnky