Právě takový pocit zažilo bezmála padesát lidí, kteří o uplynulém víkendu zavítali do bystřické sportovní haly, kde se konal charitativní bootcamp na podporu tříleté Elišky bojující s rakovinou.

„Tentokrát se nám podařilo vybrat 12 465 korun," uvedl organizátor akce Jan Šach, který podobná sportovní charitativní klání pořádá ať už pro jedince nebo organizace z Benešovska pravidelně jedenkrát měsíčně.

„Charitativní bootcamp je jedním ze způsobů jak jednoduše a rychle získat za jedno dopoledne docela dost peněz. Navíc lidé přesně vědí, pro koho je výtěžek určený," řekl Jan Šach.

Malá Eliška se bootcampu účastnila také, a jak přiznal Honza Šach, dívat se na ni, jak si vesele poskakuje, přestože je viditelně nemocná dojalo všechny přítomné. Husí kůže pak naskočila všem ve chvíli, kdy holčička s rouškou na ústech dělala suverénně kliky vedle svalnatého trenéra.

„Stejně tak nám to ale dodalo sílu pro ni odcvičit ten nejnabitější trénink v komunitě super lidí. Podlaha se třásla už od rozcvičky a nebyli jsme potichu ani při proskakování žebříku, klikách, dřepech, sprintech, natož u finálního běhu jako o život po celé hale. V tuhle chvíli jsme měli v hlavě jen jedno. Užít si společný trénink a makat na maximum," poznamenala jedna z pravidelných účastnic bootcampů Michaela Svobodová.

Ta míní, že při takovýchto akcích je úplně jedno, jak jste na tom s fyzičkou. I tentokrát byla atmosféra nabitá od začátku do konce a pocit, že pomohli Elišce a zlepšili tak její nelehkou cestu životem, byla pro všechny účastníky tím nejlepším bonusem.

Bootcamp trénink spočívá v tom, že na několika stanovištích absolvují účastníci zhruba pětadvacetiminutové série cviků především s vlastní váhou zaměřené tak, aby se procvičilo co možná nejvíc svalových partií. Cvičení je hodně rychlé, energeticky a fyzicky náročné s minimálními pauzami.

„Vím, že ušetřit z výplaty dvě, tři stovky nemusí být lehké, ale pro mě je to každý měsíc samozřejmost. Neumím si představit lépe investované peníze. Takže v prosinci já na dalším bootcampu, tentokrát věnovanému Dětskému domovu Racek rozhodně chybět nebudu," dodala Michaela.