V něm školáci a studenti ve Středočeském kraji odevzdali k recyklaci 7 155 kilogramů použitých baterií. V rámci krajwe se do něj zapojilo během tří měsíců 139 škol. Vedle samotného sběru baterií se děti také učily důležitost třídění baterií a jejich recyklace.

V celém Česku se do sběrové kampaně od poloviny srpna do poloviny listopadu loňského roku zapojilo 1 042 škol. Jejich Žáci pak k recyklaci předali téměř 60 tunu baterií. Za nasbírané body pak děti získaly odměny, nejčastěji knížky, potřeb do školy nebo sportovní potřeby a hračky.

„V Recyklohraní je zapojených už téměř 3 700 škol z celé republiky. Žáci a studenti se prostřednictvím tohoto projektu aktivně a hravě vzdělávají v tom, proč je důležité třídit a recyklovat baterie a elektrospotřebiče. Velkou pozornost však věnujeme také tomu, aby se naučili, že ještě důležitější než třídit, je předcházet vzniku odpadů a myslet na rozumnou spotřebu,“ uvedl Petr Kratochvíl, jednatel neziskové společnosti Ecobat, která je spoluvyhlašovatelem sběrové kampaně a v Česku zajišťuje sběr a recyklaci baterií.

Přechod na čechtickém náměstí osvětlují nové lampy.
Děti se do čechtické základní školy dostávají bezpečněji
Velín Úpravny vody Želivka.
Na první litry pitné vody si lidé z obcí Choposu ještě počkají