„Vybrané koledy už trénují žáci Základní umělecké školy pod vedením ředitele Milana Včeláka, kterých by ve středu mělo dorazit dvacet. Předpokládám, že ředitel, který působí jako muzikant ve skupině Vat, se ujme i dirigování," nastínila Jana Hejhalová, ředitelka MKC . „Já sama si zkušebně troufnu zpívat jen zavřená doma ve sprše," přiznala organizátorka.

Další část votického souboru vytvoří farníci a farářka Církve českobratrské husitské Kamila Čadová. Třetí část vytvoří pracovníci MKC a městského úřadu.

„Ale zpívat koledy budeme všichni společně, aby se můj neškolený hlas v davu ztratil. Kolik lidí se zpívání zúčastní si netroufám odhadnout, protože se účastníme poprvé," nastínila Jana Hejhalová. O víkendu jednala o účasti na středečním setkání také s votickým hudebníkem Emilem Horváthem.

„Pro ozvučení budeme mít jeden společný mikrofon a reproduktorovou soustavu. Pro účastníky budou zajištěné teplé nápoje," doplnila Jana Hejhalová, která má pro votické pěvce, kteří si nebudou jistí textem, na středu připravené zpěvníky Benešovského deníku se všemi vybranými koledami. Zpívat koledy budou poprvé také obyvatelé Vrchotových Janovic u vánočního stromu před zámkem a dále zkušení účastníci akce Česko zpívá koledy v Benešově, Psářích a v Sedmpánech.