„O kolik bude ta letošní nižší zjistím, až  budu kvartálně počítat DPH a porovnám s loňským rokem. Rekonstrukce ulice je potřeba. O tom nikdo nepochybuje," konstatoval podnikatel.

„Ale  proč se úsek, kde jsou obchody, dělá před Vánocemi? Ještě aby mi na Zlatou neděli, která je pro obchodníky nejdůležitějším dnem v roce, zaklekl před dveřmi  dlaždič. To by už žádný zákazník nepřišel," nadhodil majitel prodejny Moto-kolo.

Oprava Pražské ulice, jejíž první etapa měla skončit v neděli 15. prosince, se protáhla kvůli výměně  starého olověného potrubí. Ta není součástí původního projektu revitalizace hlavní městské tepny.

„Pravý chodník z náměstí směrem ke škole je hotový a průchozí. Na části levého chodníku dokončí dnes obrubníky a zavezou recyklátem tak, aby byl také průchozí bez omezení," uvedl místostarosta Tomáš Válek s tím, že zákazníci se k obchodům dostanou i případně autem pro těžší zboží.

„Jeden pás bude pro dopravní obsluhu zprůjezdněný. Ale nikoliv pro tranzitní dopravu. Uzavírka pro ní platí i nadále," upřesnil místostarosta Votic.

Na opravu Pražské ulice od náměstí směrem k Srbici navážou na jaře další 3 etapy. Celková rekonstrukce je naplánovaná do konce dubna.