Někdejší duchovní otec  soutěže krásy českých a slovenských dívek se naplno věnuje budování zábavného farmaparku. Jako autor nápadů, investor i supervizor.

„Dohlížím, aby se  to postavilo podle mých představ, i když na všechny provozní záležitosti  mám lidi. Zejména mi pomáhá žena Hanka, která je excelentní produkční. Dělala mi  25 let pravou ruku. Žijeme spolu pět let. V Ostrově jsme dva roky a vloni jsme se tady vzali. Hanka mi tady řídí celý provoz, já se starám o věci kolem," poodhalil soukromí Miloš Zapletal.

Jeho děda se v obci Ostrov  v předminulém století narodil. A když se vrátil ze světa,  tak si postavil domeček, který někdejší „Prezident Miss" zdědil a udržoval. Když se před dvěma roky se současnou manželkou do Ostrova přestěhovali, dobudovali rozestavěnou  farmu, v níž vloni zprovoznili   ubytovaní a restauraci.

„Hodně jsme u prarodičů pobýval. Pamatuji, jak jsem na statek koncem 40. let chodil pomáhat a dívat se na koně, krávy. Tady všude byla zvířata," rozmáchl se po osmihektarovém pozemku  Zapletal.

„Soused choval koně tak jsem se  k němu přidal, začal jezdit na koni, pak chovat. A podle svých potomků si uvědomuji, že hodně městských dětí nevidělo domácí prase, tak jim tady  nyní dáváme možnost seznámit se," dodal.

Termín otevření posunulo počasí

„Původně jsme chtěli zavést  třítýdenní zaváděcí provoz. Jenomže počasí nás trošku zaskočilo a nestačila nám vyrůst tráva, takže máme zpoždění. Plochy nejsou zelené, ale hnědé. Mohlo bys stát, že by se lidé brodili v bahně,  tak jsme slavností otevření odložili," vysvětlil Miloš Zapletal minulý týden, proč už není farmapark v provozu.

Lidé ale o nic nepřišli. Termín oficiálního  otevření plnohodnotně vybaveného areálu, v sobotu 26. května, bude dodržený. Včetně uspořádání 2. farmářských trhů. „A Voříškyády, kde kromě  předvedení nejrůznějších plemen uskuteční pětikilometrový terénní běh s páníčky," podotkl obyvatel vesničky Ostrov.