Na trati z Čerčan přes Davli  do Prahy začíná v úterý 10. dubna ráno od 4 hodin nepřetržitá výluka z Vraného  nad Vltavou do Modřan. Cestující dovezou autobusy jezdící podle zvláštního jízdního řádu  až ke stanici metra Praha Smíchov. S ohledem na omezenou kapacitu náhradních autobusů nebude  zajištěna přeprava jízdních kol.

Večer pojedou náhradní spoje za vybrané vlaky až 
k pražskému Hlavnímu nádraží pro zajištění přestupu na dálkové vlaky. Stanice Praha-Vršovice a Praha-Krč nebudou po dobu výluky, která potrvá do 26. dubna, obsluhované. Při přerušení provozu  traťoví dělníci opraví koleje, vymění pražce, vyčistí příkopy a sanují opěrné zdi.

Na trati mezi Benešovem a Táborem pokračují v následujícím týdnu denní výluky pro stavbu koridoru. Autobusy budou suplovat vlaky od úterý do pátku od 8.45 do 15.35. Osobní vlaky budou nahrazené mezi stanicemi Benešov  a Tábor, cestující z rychlíků přestupují do náhradních autobusů v Benešově a v Sudoměřicích  u Tábora.

Ve stejných dnech Správa železniční dopravní cesty provede údržbu tratě mezi Hostivaří a Vršovicemi v době od 9.05 do 14.50 hodin. Vlaky pojedou jen po jedné koleji a některé pantografy dorazí na pražské Hlavní nádraží s mírným zpožděním odklonem přes Malešice a Libeň.