Schválený schodkový rozpočet dal přednost stavebním akcím, u nichž je šance na získání peněz z dotačních programů nebo alespoň spoluúčast z dalších fondů a rozpočtů.

„Peníze neprojíme, ale investuje do infrastruktury, která je značně zanedbaná" ujistil starosta Jiří Slavík zastupitele i veřejnost.

Nejdříve by měla být zahájená rekonstrukce sídelní zeleně za 3,9 milionů korun, u níž hodlá radnice v únoru vybrat zhotovitele a s pracemi začít v dubnu.

Ve druhém čtvrtletí se má odehrát rekonstrukce komunikace v Beztahově za 1,2 milionu korun. Stavební firmu vyberou v březnu.

Do poloviny roku si radnice vybere zhotovitele rekonstrukce chodníků v Táborské ulici za 5,8 milionu korun. Realizace společné investice města a Středočeského kraje má začít ve třetím čtvrtletí.

Obnova vodovodu a kanalizace v Havlíčkově a Jungmanově ulici je ve fázi výběru projektanta. S největší letošní stavební akcí za 49,5 milionu korun, revitalizací čističky odpadních vod, Votice začnou po přidělení dotace, zrovna tak s in-line dráhou na fotbalovém hřišti za 1,2 milionu korun.