„Zcela se změnily vnitřní dispozice.  Klimatizovaný prostor je pro  občany, kteří sem přišli s nějakým oznámením nebo podáním, přehlednější. V místnosti bude i koutek pro děti, jejichž maminky  zde budou mít úřední jednání," popsal Jindřich Schovánek, vedoucí obvodního oddělení Benešov, zásadní změnu v přízemí policejní budovy.

„Také toalety jsou zcela nové, bezbariérové. Předtím tady byl jeden záchod na celé patro," dodal policista.

„Četníci" sloužili po dobu rekonstrukce přes půl roku v budově kriminálky i ve 3. patře objektu územního odboru Policie ČR Benešov. Včetně stálé dozorčí služby v recepci služby kriminální policie a vyšetřování i nepřetržitého výjezdu.  Teď se vrátili do staronového zázemí.

„Na někdejší půdě   je vestavba, v níž mají policisté novou šatnu včetně sprch a sociálního zařízení. Z kanceláří si sem nastěhují šatní skříně. Policistky, kterých slouží na obvodě šest, mají šatnu zvlášť," upřesnil Pavel Mareš, vedoucí územního obvodu Policie ČR.

Zrekonstruované jsou nejen prostory pro veřejnost, jejichž modernizaci za 2,8 milionů korun hradí policie z regionálního dotačního programu, ale jako samostatná investice i kuchyňka v zázemí dozorčí služby, sklepní místnost pro krátkodobě zadržené   i dvůr s příjezdovou cestou,  kde policisté odstavují osobní auta.