V sobotu bude zcela uzavřená silnice mezi Heřmaničkami a Prčicí, která je v odpoledních hodinách vyhrazená pro smluvní kyvadlovou autobusovou dopravu pro odvoz účastníků pochodu z prčického náměstí na vlakové nádraží v Heřmaničkách. Souběžně začne platit zákaz vjezdu vozidel i na některých příjezdových silničkách do Prčice, na nichž se dají očekávat skupinky dálkoplazů.

V samotné Prčici pak v sobotu mezi 10. a 20. hodinou zredukuje dopravu zákaz stání vozidel a četné policejní hlídky. Zájezdové autobusy mohou parkovat na silnici z Prčice do Přestavlk, osobní auta v Sedlci.

Jedním ze startů jsou tradičně Votice, ale jen pro děti a seniory

„Městští strážníci budou pohyb osob ve městě i v okolních obcích monitorovat do 8 do 18 hodin. Dohled bude zajištěný především v ulicích Votic se zvýšeným provozem, aby nedocházelo ke kolizím," uvedl Martin Rataj, místostarosta pověřený řízením Městské policie Votice. „Hlídka při udržování veřejného pořádku bude úzce a operativně spolupracovat s policisty z obvodního oddělení PČR," dodal.

Pro návrat účastníků sobotního pochodu Praha – Prčice vypraví České dráhy z Heřmaniček v obou směrech mimořádné spěšné vlaky a ve stanici zastaví i pravidelné rychlíky.

Návrat do Milevska, Sedlčan a Petrovic bude zajištěný autobusy, které budou odjíždět z náměstí v Sedlci do přibližně 19.30 hodin